Adolescenţa este o perioadă de tranziţie care nu poate fi evitată nici de copii, dar nici de părinţi. Nimeni nu i se poate sustrage. Este o etapă a marilor realizări, dar şi una a tachinărilor, revoltei, incertitudinii, schimbărilor de toate felurile. Iar pentru a putea trece cu bine prin ea, uneori este nevoie de un mic sfat util şi bine plasat. Iată motivul pentru care cele două autoare doresc să vină în întâmpinarea cititorilor, iar pentru a realiza acest lucru au decis să le împărtăşească din experienţele personale şi trăirile pe care le-au avut crescându-şi proprii copii. Pe lângă sfaturi de bun simţ, cartea cuprinde şi explicaţii ştiinţifice extrem de interesante,
Adolescenţa este o perioadă de tranziţie care nu poate fi evitată nici de copii, dar nici de părinţi. Nimeni nu i se poate sustrage. Este o etapă a marilor realizări, dar şi una a tachinărilor, revoltei, incertitudinii, schimbărilor de toate felurile. Iar pentru a putea trece cu bine prin ea, uneori este nevoie de un mic sfat util şi bine plasat. Iată motivul pentru care cele două autoare doresc să vină în întâmpinarea cititorilor, iar pentru a realiza acest lucru au decis să le împărtăşească din experienţele personale şi trăirile pe care le-au avut crescându-şi proprii copii. Pe lângă sfaturi de bun simţ, cartea cuprinde şi explicaţii ştiinţifice extrem de interesante, precum cele legate de modul de dezvoltare a creierului, care pot ajuta la o mai bună înţelegere a comportamentului adolescentin şi a teribilismului specific vârstei.
Rolul părinţilor, încrederea şi dialogul, somnul, stresul, experimentarea dezamăgirilor diverse, înfruntarea inamicilor, sexualitatea sunt doar câteva dintre problemele tratate cu seriozitate în paginile acestui ghid, al cărui avantaj major îl constituie explicaţiile clare, sprijinite de exemple preluate din realitate, răsfoirea lui putând ajuta în luarea unor decizii rapide în anumite situaţii mai mult sau mai puţin importante.