Home >> Carti >> Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri

Cartea "Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri"

Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri
Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri

Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri


Protectia si ocrotirea copilului, densitatea si dotarea serviciilor de asistenta sociala, in masura sa satisfaca diversitatea nevoilor este unul din indicatorii care exprima nivelul de dezvoltare si gradul de democratizare a unei societati. Dupa 1989, serviciile de asistenta sociala s-au dezvoltat deosebit de mult, capatand valente noi. In ultimul deceniu se sustine din ce in ce mai clar si mai argumentat ideea ca serviciile de protectie a copilului trebuie sa lucreze intr-o relatie de parteneriat cu parintii, nu impotriva acestora, asa cum afirma Aldagate.Ingrijirea familiala temporara es...

Descriere

Protectia si ocrotirea copilului, densitatea si dotarea serviciilor de asistenta sociala, in masura sa satisfaca diversitatea nevoilor este unul din indicatorii care exprima nivelul de dezvoltare si gradul de democratizare a unei societati. Dupa 1989, serviciile de asistenta sociala s-au dezvoltat deosebit de mult, capatand valente noi. In ultimul deceniu se sustine din ce in ce mai clar si mai argumentat ideea ca serviciile de protectie a copilului trebuie sa lucreze intr-o relatie de parteneriat cu parintii, nu impotriva acestora, asa cum afirma Aldagate.Ingrijirea familiala temporara este mijloc de actiune al politicii sociale, cea mai buna alternativa fata de plasamentul in institutii si ofera copiilor separati de propria lor familie, ingrijire intr-un climat familial, in scopul de a raspunde nevoilor

Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri  

Protectia si ocrotirea copilului, densitatea si dotarea serviciilor de asistenta sociala, in masura sa satisfaca diversitatea nevoilor este unul din indicatorii care exprima nivelul de dezvoltare si gradul de democratizare a unei societati. Dupa 1989, serviciile de asistenta sociala s-au dezvoltat deosebit de mult, capatand valente noi. In ultimul deceniu se sustine din ce in ce mai clar si mai argumentat ideea ca serviciile de protectie a copilului trebuie sa lucreze intr-o relatie de parteneriat cu parintii, nu impotriva acestora, asa cum afirma Aldagate.Ingrijirea familiala temporara este mijloc de actiune al politicii sociale, cea mai buna alternativa fata de plasamentul in institutii si ofera copiilor separati de propria lor familie, ingrijire intr-un climat familial, in scopul de a raspunde nevoilor lor fizice, psihologice si sociale. Exista o larga diversitate de situatii in care copiii si familiile nu mai pot locui impreuna datorita unor factori structurali ca saracia, dezastrele naturale, sau factori personali, de exemplu boala, abuzul sau abandonul. In general, ocrotirea de tip familial se imparte in doua categorii principale: pe termen scurt, ocrotire temporara si pe termen lung, ocrotire permanenta, substitutiva.Rolul asistentului maternal implica, pe de o parte, impartirea ocrotirii copilului cu parintii si alte rude, iar pe de alta parte, colaborarea cu asistentul social pentru a construi un plan de viitor permanent pentru copil. In Romania, plasamentul-incredintarea copilului la un asistent maternal profesionist este serviciul comunitar promovat in cadrul strategiei guvernului din domeniul protectiei copilului. Sunt recunoscute beneficiile ocrotirii de tip familial prin plasamentul copilului la asistentul maternal profesionist – fata de ingrijirea de tip institutional, cu efecte negative asupra dezvoltarii ulterioare a personalitatii copilului.
In Romania, Organizatia Holt a initiat acest program de ingrijire familiala temporara-asistenta maternala in urma cu 10 ani. A fost un program pilot si a servit ca model pentru elaborarea legislatiei in domeniul protectiei copilului.

“Asistenta maternala pentru copilul de varsta mica. Metodologie, standarde, proceduri.” a fost realizata de catre echipa Holt Romania. Acest ghid a fost tiparit la Editura “Lumen”, Iasi in toamna anului 2002. Materiale au ca baza experienta de-a lungul anilor in oferirea de servicii catre copil si familie, pregatirea teoretica solida, cunosterea problematicii si a tehnicilor de actiune, aptitudinile si daruirea pentru profesiune a asistentilor sociali.
“Asistenta maternala pentru copilul de varsta mica.

Metodologie, standarde, proceduri.” este un ghid care trateaza aspectele plasamentului copilului cu varsta intre 0 – 3 ani la asistentul maternal. Lucrarea este structurata pe sapte capitole: legislatie; prezentarea si serviciile programului, proceduri si reglementari de ingrijire temporara; rolul si responsabilitatile autoritatilor locale, ale asistentului maternal si ale organizatiei; relationare; cresterea si dezvoltarea copilului cu varsta 0-3 ani; atasament si separare; abuz si neglijare; codul etic pentru asistentii maternali.
Ghidul pune accentul pe partea tehnica, insistandu-se asupra metodologiei, procedeelor de lucru si a standardelor calitative in ceea ce priveste activitatea pe acest program. Fiecare demers, aspect al programului de asistenta maternala este detaliat atat din punct de vedere teoretic cat si practic. Lucrarea ofera o viziune clara a procedeelor legale, defineste drepturile si responsabilitatile tuturor membrilor echipei, trateaza profesional modul in care trebuie facute investigatiile sociale, diagnosticarile si stabilirea remediilor ce urmeaza a fi aplicate.

Lucrarea are aplicatii practice in domeniul asistentei sociale si se adreseaza specialistilor care lucreaza in domeniul protectiei copilului si a familiei, factorilor de decizie, asistentilor maternali, celor care sunt cuprinsi in diferite programe de formare profesionala.

Aceata lucrare poate constitui un instrument de lucru valoros in practica asistentei sociale si reprezinta punctul de vedere al autorilor.

- mai multe detalii -

Pentru moment cartea nu este disponibila. Va rugam reveniti pentru a-i verifica disponibilitatea iar pana atunci va recomandam cartile din tabul alaturat.

Nu uitati sa consultati si sectiunea de carti electronice (eBooks - de pe cele mai populare siteuri) de mai jos!

Analiza institutionala prin Cercetare Actiune. Comunitatea Italiana din Romania

Pret de la: 13.1 RON
Autor: Antonio Sandu
ISBN: 73-7766-13-X
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2004   Pagini: 164  

Asistarea (acompanierea) bolnavului terminal în context familial

Pret de la: 26 RON
ISBN: ISBN 973- 7766-50- 4 <br>ISBN 978-973-7766-50
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2006   Pagini: 287   Format: A5

Asistenta si interventie sociala

Pret de la: 15.3 RON
Autor: Antonio Sandu
ISBN: 973-7766-02-4
Editura: Editura Lumen
Pagini: 139  
Categorie: Stiintifice , Stiintifice

Asistenta sociala a mamelor adolescente

Pret de la: 31.6 RON
ISBN: 973-7766-29-6
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2005   Pagini: 316   Format: A5

Caietul educatorului specializat

Pret de la: 15.3 RON
ISBN: 973-7766-03-2
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2004   Pagini: 414  

CD Legea Pensiilor 2011. Ghid Practic

Pret de la: 149.33 RON
ISBN: 978-973-722-647-1
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2011   Format: CD

Consilierea gravidelor si a tinerelor mame

Pret de la: 15.3 RON
ISBN: 973-7766-4-0
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2004   Pagini: 166   Format: 14.8 x 21.9 cm

Copilul institutionalizat intre protectie si abuz

Pret de la: 32.7 RON
ISBN: 973-7766-30-x
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2005   Pagini: 400   Format: A5
Categorie: Stiintifice , Stiintifice

Criza vârstei de mijloc şi specificul ei la femeile din România

Pret de la: 16.4 RON
ISBN: Lumen 8
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2006   Pagini: 116  

Dreptatea rectificativă în context intergeneraţional

Pret de la: 19.6 RON
ISBN: Lumen 9
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2006   Pagini: 126  

Efectele migraţiei

Pret de la: 27.3 RON
ISBN: Lumen 10
Editura: Editura Lumen
An aparitie: 2006   Pagini: 240  
Scrie recenzia sau spune-ne opiniile tale despre 'Asistenta maternala pentru copilul de virsta mica. Metodologie, standarde, proceduri'.
Cu ce ai ramas citind aceasta carte?

Carti electronice - eBooks
Cartea pe care o cauti
Partenerul saptamanii
Editura Adantis a aparut in lumea editoriala romaneasca din dorinta de a aduce iubitorilor de carte titluri noi si captivante care sa-i ajute sa-si descopere adevarata personalitate, cea de dincolo de barierele impuse de societatea actuala, si sa traiasca in armonie, intr-o lume mai buna.
Recomandari

SATIRE, DICTIONAR POLITIC SI ALTE MARAFETURI DE BUCURESTI

Pret de la: 37.5 RON
Autor: N.T. Orasanu
ISBN: Compania
Editura: COMPANIA
An aparitie: 2007   Pagini: 384   Format: 15 x 23 cm

Sarut mana, doamna!

Pret de la: 18 RON
Autor: George Uba
ISBN: V&S 31
An aparitie: 2007   Pagini: 336   Format: N/A; 0.340 kg
Categorie: Manuscrise , Manuscrise

De ce serpii BOA nu au venin?

Pret de la: 15.5 RON
ISBN: 978-9975-61-4665
Editura: ARC
An aparitie: 2009   Pagini: 24   Format: 265 x 265 mm
Categorie: Manuscrise , Manuscrise

Paste - 60 de retete epatante

Pret de la: 10 RON
Autor: Marie Claire
ISBN: House of Guides 27
Editura: HOUSE OF GUIDES
An aparitie: 2008   Pagini: 128   Format: 165x235 mm
Categorie: Manuscrise , Manuscrise

GHIDUL DULCIURILOR DE CASA

Pret de la: 39.5 RON
ISBN: House of Guides 129
Editura: HOUSE OF GUIDES
An aparitie: 2009  
Categorie: Manuscrise , Manuscrise