Lucrarea de fata cuprinde un numar mare de retete culinare autohtone si straine.
Aceste retete au menirea de a oferi gospodinelor, posibilitatea pregatirii a diferitelor meniuri, atat pentru mesele obisnuite cat si pentru mese festive sau ocazionale, ea fiind rezultatul muncii si indelungatei experiente a multor medici si diete...
Urmati programe de alimentatie sanatoasa si hranitoare, fara sa va pierdeti timpul calculand caloriile, cantarindu-va sau masurandu-va. Descoperiti o serie de retete delicoase si simple care pot fi adaptate pentru serviciu, families au petreceri. Slabiti garantat, fara sa va infometati intre 2,5-3 kilograme pe saptamana.
O fi primavara un anotimp „zgarcit“ in legume si fructe tocmai culese din gradina, dar toata explozia naturii ne indeamna parca mai mult ca oricand sa adunam in farfurii cat mai multe „verzituri“ morcovi si cartofi noi, ridichi, mazare, verdeturi de toate felurile, pana si frunze de sfecla, abia le asteptam si vrem sa profitam de...
Toamna, in culorile ei calde galben-aramii, cu mirosul ei de frunze arse, cu piete intesate de legume si fructe viu colorate, iti lasa gura apa numai cand te gandesti cate bunatati poti pregati.
Tocmai pentru a va ajuta am „gatit” aceasta carte cu retete simple, pline de savoare si care pun in valoare perfect bogatia acestui anotimp.
Fiecare anotimp este ca un joc care ne supune pe toti unor provocari, pentru a trece la nivelul urmator. Daca suntem flexibili si suficient de inteligenti incat sa profitam de resursele pe care le ofera aceste anotimpuri, vom sti cum sa ne adaptam mai usor si cum sa facem fata la caldura excesiva a verii, la frigul extrem al iernii sau la...
Fiecare anotimp este ca un joc care ne supune pe toţi unor provocări, pentru a trece la nivelul următor. Dacă suntem flexibili şi suficient de inteligenţi încât să profităm de resursele pe care le oferă aceste anotimpuri, vom şti cum să ne adaptăm mai uşor şi cum să facem faţă la căldura excesivă a verii, la frigul ex...
Acest volum al seriei Anotimpuri Gastronomice aduce cititorilor 82 de reţete care imbina ingrediente specifice anotimpului rece. Desigur, autoarea nu s-a limitat la ce se gasea in piata iarna pe vremea bunicii, ci propune reţete care includ o multitudine de fructe si legume, existente gratie importurilor, dar si foarte necesare unei ali...
Trebuie să le formăm copiilor noştri obiceiuri alimentare sănătoase, încă de la 4-6 luni, de când începem să le diversificăm alimentaţia. În primii 4-5 ani de viaţă, copiii învaţă ce şi cum să mănânce, având exemplu obiceiurile alimentare ale familiei....
'Am scris cartea despre bolile copilariei determinat de constatarea ca mai toate cartile elaborate de specialisti sunt greu intelese de oamenii cu o pregatire modesta si ca multe dintre acestea ignora aportul si implicarea spiritului in starea de sanatate si procesul de vindecare a bolilor si suferintelor. Remediile pe care le propun nu...
Absolventă a Facultăţii de Litere, Istorie şi Filozofie, VALENTINA IORDAN este pasionată de gastronomie, privită ca act de cultură, de tradiţiile şi obiceiurile culinare din România şi, inevitabil, de bucătăriile cele mai reprezentative din lume. Pasiunea sa se traduce în zeci de apariţii editoriale, printre ele aflându-se...
Există o gastronomie a amorului ! Compusă, fireşte, din alimente care "înflăcărează" simţurile, dar şi din rafinament, un vîrf de cuţit de exotism la îndemînă şi citate culturale. E o altfel de bucătărie decît cea familială sau tradiţională - cînd pre...