O problema a lumii contemporane o constituie modul in care ne alimentam si calitatea hranei la care recurgem. Avem tot mai putin timp la dispozitie pentru a pregati mancaruri gatite ca odinioara, la mama acasa si, adeseori e nevoie de talent de adevarat magician ca sa ii multumim pe toti cei din familie. Solutia - afirma autoarele germane...
Aceasta carte nu trebuie să lipsească din casa nici unei familii care îşi doreşte o viaţă sănătoasă. Uşor de înţeles şi de consultat datorită ordonării de la A la Z a afectiunilor şi a alimentelor, acest ghid preţios vă oferă sugestii utile, având...
De câte ori nu ne-am dorit să ne uimim invitaţii cu preparate spectaculoase? E adevărat, de Paşte şi Crăciun, rămânem fideli tradiţiilor. Dar peste an există multe mese speciale când vrem să uităm de reţetele mamelor şi bunicilor şi să folosim tehnici moderne ...
Ce este mierea? Elixir al vitaminelor si energizantelor, balsam miraculos pentru fata, un ajutor pentru pielea cu probleme, un remediu impotriva multor boli. Cum se folosesc si in ce cazuri aburii cu miere, supa de miere, bauturile traditionale, sucurile din miere, alifiile. Mierea pentru copii si adulti, cum se vindeca bolile de inima, d...
Uşor digerabilă, gustoasă şi sănătoasă, bogată în proprietăţi curative, mierea este redescoperită în prezent ca aliment complex şi ca intensitate a gustului. Ea este consumată de cei care apreciază alimentele simple şi autentice, dar şi de cei care au nevoie de diete speciale. În această carte sunt prezentate variet...
Minighidul dulciurilor pe baza de fructe este un instrument util care nu trebuie sa lipseasca din bucataria gospodinei moderne. Va invitam sa va delectati si sa experimentati minunatele sufleuri si budinci, prajiturile cu aluat fraged, checuri si tarte. Colectia de minighiduri este un prieten nepretuit.
Cartea, „Nucul proprietăţi şi reţete”, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre regele pomilor fructiferi, cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteris...
Deseori, gătitul ne complică viaţa. Dar ştiaţi că există feluri de mâncare pregătite într-un singur vas şi suficiente pentru o masă consistentă? În această carte de bucate spectaculoasă veţi găsi peste 600 de reţete ale unor mâncăruri gustoase, prepar...
Prin lucrarea Mariei Dobrescu, "Ospete vanatoresti", avem acces la lumea fascinanta a alchimiilor gastronomice. Colaborand cu unii dintre cei mai renumiti bucatari ai Bucurestiului, autoarea reuseste sa dezvaluie celor pasionati de preparatele vanatoresti nu doar o serie de retete minunate, ci informatii esentiale pentru pregatirea vanatu...
Omul a cunoscut marul inaintea altor pomi fructiferi. Mai intai, marul a fost cultivat in Asia Mijlocie si in Caucaz, de unde a ajuns mai tarziu in Palestina si Egipt, apoi in Grecia Antica, Roma si, mai departe, in mars triumfal, in alte tari si pe alte continente. Povestile, de pe atunci, spuneau ca merele au un efect miraculos (poveste...
Cuprins: – „De ce sunt bolnav?” – Programul corect al meselor – Junk-food – Piramida alimentaţiei raţionale – Carnea şi brânza – Alte principii de alimentaţie sănătoasă – Puterea de a face schimbări – Bucătăria sănătoasă (reţete)