Există puţini oameni care să nu fi avut poftă - măcar o dată - de ceva dulce. Şi ce poate satisface mai bine această dorinţă decât o prăjitură preparată în casă? Când mama ori bunica nu sunt prin preajmă, nu avem încotro şi trebuie să...
Hrana înseamnă ceva mai mult decât satisfacerea unor nevoi fiziologice. Ce şi cum gătim are legătură, în egală măsură, atât cu tradiţiile culturale regionale, cât şi cu tendinţa modernistă spre eclectism ce se manifestă la nivel general, inclusiv în gastronomie. Ghidul...
Ghidul meniurilor este o nouă serie a colecţiei "Gastronomica", iniţiată de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un număr de volume care prezintă elementele specifice diferitelor bucătării naţionale din Europa, şi nu numai, aşa încât atunci când călătoreşti în...
Temă: sfaturi practice şi reţete culinare sănătoase pentru oamenii grăbiţi din zilele noastre.
Ghidul meniurilor este o nouă serie a colecţiei 'Gastronomica", iniţiată de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un număr de volume care prezintă elementele specifice diferitelor bucătării naţionale din Europa, şi nu numai, aşa încât atunci când călătoreşti în...
Hrana din timpurile biblice - de la marul lui Adam la Cina cea de Taina. Cuprinde retete autentice din timpul lui Isus.
Bolile civilizaţiei apar la om în special pe calea alimentaţiei şi se pot vindeca numai pe aceeaşi cale, printr-o alimentaţie corectă. Alimentele nefierte pot contribui la vindecarea sau ameliorarea multor boli ale civilizației. Până în prezent, medicii și pacienții au avut multe rezultate pozitive aplicând terapia cu cr...
Oamenii cauta in Biblie calauzire si tamaduire spirituala. Prea putini stiu ca Biblia contine lectii importante pentru sanatatea fizica. Lucrarea de fata prezinta retetele biblice pentru tratarea unor afectiuni comune dar si pentru boli grave.
Cand vorbim despre „ierburi“ sau legumele cu frunze, ne gândim imediat la diverse soiuri de lăptucă, spanac sau ştevie. Dar aici se încadrează o mare varietate de plante comestibile, atât cultivate, cât şi sălbatice, pe care ar fi bine să le cunoaştem şi să le folosim mai des în bucătărie. Pe unele dintre ele o să le...
Nu istoria mâncărurilor, ci istoria în mâncare. Stând, imaginar, la masa celor care au făcut istoria, privind curioşi în farfuriile lor, descoperim ce gust şi ce savoare dezvăluie caracterul, temperamentul, umorul, dar şi momentele istorice, politice, schimbările radicale ale obiceiurilor şi te...
De ce oare anumite feluri de mancare au ramas neschimbate in traditia cultural-gastronomica, legandu-si numele de acela al unui sfant, de celebrarea sa liturgica, de un loc inchinat lui?
Povestiri, retete, curiozitati, dar si o iconografie splendida, sunt marturii despre felul in care mancarea, la fel ca orice alta manifestare...