Home >> Carti >> Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000

Cartea "Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000"

Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000
Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000

Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000


Referent ştiinţific: Prof.univ.dr.Rodica Cuciureanu

Consilier editorial: Prof.univ.dr.ing. Emanoil Bârsan



Lucrarea de faţã, prima cu acest conţinut apãrutã în România, se înscrie în aria de preocupãri consideratã de importanţã prioritarã de cãtre ţãrile Uniunii Europene. Autorul şi-a propus sã prezinte contaminarea chimicã a unor produse alimentare din toate grupele de alimente pentru evaluarea contaminãrilor cu pesticide, metale grele, nitraţã/nitriţi, etc. Obiectivul nostru a fost de a prezenta cititorilor un mare volum de informaţii...

Autor: Carmen Hura
ISBN: 973-8000-91-2
Editura: CERMI
An apartie: 2001
Pagini: 268
Format: academic
Pret : N/A
Descriere

Referent ştiinţific: Prof.univ.dr.Rodica Cuciureanu

Consilier editorial: Prof.univ.dr.ing. Emanoil Bârsan



Lucrarea de faţã, prima cu acest conţinut apãrutã în România, se înscrie în aria de preocupãri consideratã de importanţã prioritarã de cãtre ţãrile Uniunii Europene. Autorul şi-a propus sã prezinte contaminarea chimicã a unor produse alimentare din toate grupele de alimente pentru evaluarea contaminãrilor cu pesticide, metale grele, nitraţã/nitriţi, etc. Obiectivul nostru a fost de a prezenta cititorilor un mare volum de informaţii privind prezenţa unor contaminanţi chimici în majoritatea alimentelor consumate de întreaga populaţie.

Lucrarea prezentã este rezultatul acumulãrii unui mare volum d

Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000  

Referent ştiinţific: Prof.univ.dr.Rodica Cuciureanu

Consilier editorial: Prof.univ.dr.ing. Emanoil Bârsan



Lucrarea de faţã, prima cu acest conţinut apãrutã în România, se înscrie în aria de preocupãri consideratã de importanţã prioritarã de cãtre ţãrile Uniunii Europene. Autorul şi-a propus sã prezinte contaminarea chimicã a unor produse alimentare din toate grupele de alimente pentru evaluarea contaminãrilor cu pesticide, metale grele, nitraţã/nitriţi, etc. Obiectivul nostru a fost de a prezenta cititorilor un mare volum de informaţii privind prezenţa unor contaminanţi chimici în majoritatea alimentelor consumate de întreaga populaţie.

Lucrarea prezentã este rezultatul acumulãrii unui mare volum de informaţii obţinute ca urmare a 20 de ani de activitate în studiul identificãrii şi evaluãrii unor contaminanţi chimici din diferite produse alimentare consumate de populaţia generalã din partea de est a României (Moldova), în perioada 1980 – 2000. Începând cu anul 1999, determinarea acestor contaminanţi chimici a fost în atenţia Ministerului Sãnãtãţii în cadrul programului “Mediul şi Sãnãtatea” în care autorul a avut responsabilitatea evaluãrii poluãrii chimice a alimentelor din partea de est a României.

Lucrarea monograficã din paginile ce urmeazã cuprinde principalele aspecte ale contaminãrii chimice a alimentelor structurate în patru capitole.
Primul capitol prezintã aspecte generale privind sãnãtatea şi alimentaţia, precum şi câteva riscuri de intoxicare alimentarã şi impactul poluãrii chimice a alimentelor asupra sãnãtãţii publice.În capitolele urmãtoare sunt prezentate rezultatele identificãrii şi evaluãrii unor contaminanţi chimici (nitraţi/nitriţi, reziduuri de pesticide, metale grele, etc) din produsele alimentare consumate în partea de est a României în perioada 1980–1989, Capitolul II şi în perioada 1990 – 2000, Capitolul III.
În perioada 1985 – 2000, autorul a identificat şi evaluat conţinutul unor contaminanţi chimici (pesticide, metale grele, nitraţi/nitriţi) în organismul uman (matern, copii, tineri, bãtrâni) prin determinarea acestora în ţesut adipos, placentã, lapte matern, ser, urinã. Aceste rezultate sunt prezentate în capitolul IV. Fiecare capitol se încheie cu o bibliografie selectivã amplã. Includerea în text şi a anexelor cu datele acestor contaminanţi chimici determinaţi în decursul celor 20 de ani, mãresc valoarea acestei lucrãri pentru cei interesaţi.

- mai multe detalii -

Pentru moment cartea nu este disponibila. Va rugam reveniti pentru a-i verifica disponibilitatea iar pana atunci va recomandam cartile din tabul alaturat.

Nu uitati sa consultati si sectiunea de carti electronice (eBooks - de pe cele mai populare siteuri) de mai jos!

Aspecte privind evaluarea durabilitatii betonului armat

Pret de la: 25 RON
ISBN: 978-973-667-383-2
Editura: CERMI
An aparitie: 2010   Pagini: 200   Format: 17x24 cm.

Automobilul

Pret de la: 39.9 RON
ISBN: 973-675-127-9
Pagini: 64   Format: 320x240mm

Biofizica si imagistica medicala

Pret de la: 25 RON
ISBN: 978-973-667-402-0
Editura: CERMI
An aparitie: 2011   Pagini: 146   Format: 21x29,7

BOLILE PARAZITARE ALE FICATULUI LA ANIMALE

Pret de la: 19 RON
ISBN: 973-8278-23-6
Editura: Editura ALFA
Pagini: 150   Format: Academic
Categorie: Stiintifice , Stiintifice

CAMPUL ELECTRIC INTENS, FACTOR ECOLOGIC IN METALURGIA FIERULUI

Pret de la: 22 RON
ISBN: 973-9425-61-5
Editura: EMIA
Pagini: 250   Format: B5

Carte de test

Pret de la: 32 RON
ISBN: test
Editura: CERMI
An aparitie: 2007   Pagini: 100  
Categorie: Stiintifice , Stiintifice

Ce sunt si cum se calculeaza sansele

Pret de la: 75 RON
ISBN: 9789738866256
Editura: INFAROM
An aparitie: 2008   Pagini: 300   Format: 6 x 9 inci

Chemical contaminants in food and human body

Pret de la: 12 RON
Autor: Carmen Hura
ISBN: 973-8188-01-6
Editura: CERMI
An aparitie: 2002   Pagini: 130   Format: Academic

Contaminarea chimicã a alimentelor în România, în 2001, vol. 1

Autor: Carmen Hura
ISBN: 973-8188-19-9
Editura: CERMI
An aparitie: 2002   Pagini: 322   Format: Academic

Contaminarea chimicã a alimentelor în România, în 2002, vol. 2

Pret de la: 20 RON
Autor: Carmen Hura
ISBN: 973-8188–90-3/973-8188-91-1
Editura: CERMI
An aparitie: 2003   Pagini: 264   Format: Academic, 24cm

Contaminarea chimicã a alimentelor în România, în 2003, vol. 3

Pret de la: 20 RON
Autor: Carmen Hura
ISBN: 973-667-079-1
Editura: CERMI
An aparitie: 2004   Pagini: 235   Format: Academic

Contaminarea chimicã a alimentelor în România, în 2004, vol. 4

Pret de la: 15 RON
Autor: Carmen Hura
ISBN: 973–667-142-9
Editura: CERMI
An aparitie: 2004   Pagini: 163   Format: Academic
Scrie recenzia sau spune-ne opiniile tale despre 'Contaminanţi chimici în produse alimentare, 1980- 2000'.
Cu ce ai ramas citind aceasta carte?

Carti electronice - eBooks
Cartea pe care o cauti
Partenerul saptamanii
Editura Adantis a aparut in lumea editoriala romaneasca din dorinta de a aduce iubitorilor de carte titluri noi si captivante care sa-i ajute sa-si descopere adevarata personalitate, cea de dincolo de barierele impuse de societatea actuala, si sa traiasca in armonie, intr-o lume mai buna.
Recomandari

ESENTIALUL IN MEDICINA DE FAMILIE

Pret de la: 65 RON
ISBN: Amaltea 180
Editura: AMALTEA
Categorie: Studii , Studii , Studii

Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia

Pret de la: 49 RON
ISBN: V&S 65
An aparitie: 2010   Pagini: 400   Format: N/A; 910 g
Categorie: Studii , Studii , Studii

Lisez pour apprendre. Cartea de lectura

Pret de la: 12.5 RON
ISBN: 978-9975-61-5334
Editura: ARC
An aparitie: 2009   Pagini: 48   Format: 166x210 mm
Categorie: Studii , Studii , Studii , Studii

Codul egiptean

Pret de la: 10 RON
Autor: Robert Bauval
ISBN: House of Guides 87
Editura: HOUSE OF GUIDES
Pagini: 352   Format: 130x200 mm
Categorie: Studii , Studii

Comisia - Istoria necenzurata a investigatiilor privind evenimentele din 11-09-2001

Pret de la: 14.45 RON
Autor: Philip Shenon
ISBN: 978-606-51-3041-8
Editura: Editura LHR
Pagini: 480   Format: 155 x 230 mm
Categorie: Studii , Studii , Studii , Studii

Istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Pret de la: 38.25 RON
ISBN: 973-616-067-x
An aparitie: 2006   Pagini: 528   Format: 3 x 15 x 21 cm
Categorie: Studii , Studii , Studii , Studii , Studii