Cartea, „Nucul proprietăţi şi reţete”, urmăreşte să ofere
cititorilor câteva date esenţiale despre regele pomilor fructiferi, cum
este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în
numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute
soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale
acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe
lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele
nuci false , cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive,
mai ales de către vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot
fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerc
Cartea, „Nucul proprietăţi şi reţete”, urmăreşte să ofere
cititorilor câteva date esenţiale despre regele pomilor fructiferi, cum
este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în
numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute
soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale
acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe
lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele
nuci false , cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive,
mai ales de către vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot
fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci
numaidecât. Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub
coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele
minunate prezentate în reţetele din carte.
Vă dorim succes în realizarea lor şi poftă bună!