Volumul de Bucătărie modernă, ca parte a Ghidului Gastronomic al României, prezintă o bucătărie savuroasă, de multe ori cu aromă istorică, reunind reţete din toate categoriile (Antreuri şi gustări, Borşuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate şi garnituri, Sosuri), fără a-i uita pe vegetarieni ori pe cei cu diverse afecţiuni (cardiace, hepatice, renale, gastrice). Preparatele sunt pentru toate gusturile, transmise printr-o tradiţie viguroasă, aparţinând, în acelaşi timp, unei bucătării deschisă înnoirilor. Aceste tendinţe sunt ilustrate prin prezentarea unor preparate moderne, care răspund atât curiozităţii românilor, cât şi memoriei lor gustative. În prezent, alături
Volumul de Bucătărie modernă, ca parte a Ghidului Gastronomic al României, prezintă o bucătărie savuroasă, de multe ori cu aromă istorică, reunind reţete din toate categoriile (Antreuri şi gustări, Borşuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate şi garnituri, Sosuri), fără a-i uita pe vegetarieni ori pe cei cu diverse afecţiuni (cardiace, hepatice, renale, gastrice). Preparatele sunt pentru toate gusturile, transmise printr-o tradiţie viguroasă, aparţinând, în acelaşi timp, unei bucătării deschisă înnoirilor. Aceste tendinţe sunt ilustrate prin prezentarea unor preparate moderne, care răspund atât curiozităţii românilor, cât şi memoriei lor gustative. În prezent, alături de preparatele tradiţionale, găsim în bucătăria românilor foarte multe preparate cunoscute pe plan internaţional şi care câştigă tot mai mulţi adepţi, îndeosebi în conjunctura actualei deschideri a României. În acest context, bucătăria românească trebuie să-şi păstreze sortimentele tradiţionale, dar să realizeze, în acelaşi timp, produse care să răspundă obiceiurilor alimentare ale noilor categorii de consumatori.
În final, ne face plăcere să amintim faptul că "Ghidul Gastronomic al României" a fost desemnat ca fiind cea mai bună lucrare pe anul 2009 din România la secţiunea "Easy Recipes" de către Gourmand World Cookbook Awards, fiind astfel nominalizată să participe la titlul de cea mai bună carte de bucătărie din lume, alături de alţi 50 de competitori.