Acest veritabil ghid gastronomic face o incursiune in istoria Romaniei, chiar pana la hrana geto-dacilor si influentele asupra ei.
Apoi, prezinta retete de tot felul, grupate pe regiuni: retete din Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia, precum si bucate de post, intr-un ca[itol separat.
In apararea mancarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o in calitate de consumator. Michael Pollan isi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne, intorcandu-se in timp si surprinzand momentele cheie in evolutia stiintei nutritiei.
Principalul vinovat de degringolada nutritionala din z...
Iată în sfârşit cartea ce adună la un loc cele mai gustoase reţete de paste şi risotto!
Este cartea de care aveai nevoie de fiecare dată când te gândeai cât poate să fie de complicat să pregăteşti una dintre mâncărurile pe care le serveai în oraş.
De numeroase feluri şi preparate în numeroase moduri, pastel...
Invierea Domnului este pentru crestinii ortodocsi cea mai importanta sarbatoare, de reintalnire cu traditiile, prilej de bucurie, de reunire cu familia si cu toti cei dragi. Si, romani fiind, este si un motiv de rasfat gastronomic. Iata de ce volumul Pastele la Romani aduna laolalta atat povestea sfintei sarbatori, cu simbolurile ei si in...
Peste in stil mexican... Crap in crusta aromata... Cocteil de creveti... Scoici in sos de vin... Dorada cu mustar si smantana...
Putini sunt cei ale caror papile olfactive nu tresar de placere la mirosul apetisant al unui peste pe gratar. Pe de alta parte, toti nutritionistii nu mai contenesc recomandandu-ne sa mancam cat mai des pes...
Un ziarist care a circulat prin ţară şi prin lume şi a descoperit multe din mîncărurile celebre ale planetei ajunge să le gătească pentru prieteni. Acesta este doar pretextul care a dus la apariţia acestei cărţi cu 33 de reţete care se pot prepara cam în 15 minute. „Plăcerea de a găti“ este doar o componentă de...
Aripioare Buffalo, Salata de legume fripte, Somn fript cu sos dulce-picant, Pui pe cutie de bere, Cotlete de miel cu mustar, Vinete fripte cu sos de iaurt si menta, Frigarui de creveti si legume...
Prepararea carnii la gratar a evoluat, de la o solutie de gatit in zilele de vara, la o adevarata pasiune a milioane de oameni de pretuti...
Vreti sa mancati corect? Atunci poate nu va doriti sa va limitati la o salata de patrunjel, valoroasa ce-i drept. Poate ati vrea sa mancati o portie de sarmale aburinde. Sau poate o ciorba de burta. Poate ati dori sa simtiti pe papilele gustative o placinta de mere „ca la mama acasa“si o felie proaspata de cozonac de casa. Sau poate a...
... 100 de preparate, mai vechi şi mai noi, numai bune pentru cele mai originale meniuri festive.
Reţetele sunt alese cu grijă, încercate şi împărţite în 7 capitole, de la aperitive până la dulciuri, ba chiar şi câteva băuturi potrivite de sărbători sau la ocazii speciale.
În felul acesta îţi va fi cât se poa...
De ce optează oamenii pentru un regim vegetarian, ştiută fiind orientarea predominant omnivoră a acestora? Pentru că fructele şi legumele constituie unele din principalele surse de fibre, vitamine, minerale şi alţi compuşi activi din punct de vedere biologic.
Totul sună atât de tehnic şi de fad încât putem să înţele...
Romanian Cookery reprezintă o mică selecţie de bijuterii culinare româneşti explicate pe înţelesul, gustul şi în limba internaţională a turiştilor.
Bazându-ne pe anii de expertiză editorială în domeniul gastronomiei am selectat cele mai importante şi mai autentice reţete cu care călătorul poate intra în contact p...