Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataÅŸate descrierii fiecÄ...
Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataşate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul şi perioada de apariţie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcţionând cititorul spre paginile în care acestea sunt menţionate.
Cartea încape într-un loc mic - chiar şi în buzunar - constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Autorii cărţii, dr.Locsmándi Csaba şi dr. Vasas Gizella, sunt specialişti recunoscuţi (micologi) în cercetarea ciupercilor. Au publicat cărţi, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentări ale ciupercilor şi predau diverse cursuri de recunoaştere a ciupercilor.
Prin această carte cu informaţii foarte precise, autorii doresc să le transmită iubitorilor de ciuperci cunoştinţele şi experienţa lor de mai multe decenii în acest domeniu.
Cuprins:
Introducere 4
Norme privind culesul ÅŸi consumul ciupercilor 5
Unde şi când se culeg ciupercile 6
Semne convenţionale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folosiţi în micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile şi otrăvitoare 10
Index alfabetic al denumirilor populare româneşti 187
Index alfabetic al denumirilor ştiinţifice 189
Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataÅŸate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul ÅŸi perioada de apariÅ£ie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemÄ
Ghidul culegatorului de ciuperci
Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu uşurinţă şi să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile şi otrăvitoare autohtone.
- Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
- Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea şi diferenţierea speciilor de ciuperci.
- Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a uşura recunoaşterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroşate.
- Pictogramele ataşate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul şi perioada de apariţie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcţionând cititorul spre paginile în care acestea sunt menţionate.
Cartea încape într-un loc mic - chiar şi în buzunar - constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
Autorii cărţii, dr.Locsmándi Csaba şi dr. Vasas Gizella, sunt specialişti recunoscuţi (micologi) în cercetarea ciupercilor. Au publicat cărţi, numeroase studii de specialitate, memorii cu prezentări ale ciupercilor şi predau diverse cursuri de recunoaştere a ciupercilor.
Prin această carte cu informaţii foarte precise, autorii doresc să le transmită iubitorilor de ciuperci cunoştinţele şi experienţa lor de mai multe decenii în acest domeniu.
Cuprins:
Introducere 4
Norme privind culesul ÅŸi consumul ciupercilor 5
Unde şi când se culeg ciupercile 6
Semne convenţionale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folosiţi în micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile şi otrăvitoare 10
Index alfabetic al denumirilor populare româneşti 187
Index alfabetic al denumirilor ştiinţifice 189
Va rugam completati campurile goale marcate cu chenar rosu.
Editura Casa detalii de livrare: • Taxele de livrare - Pentru comenzile ce nu depasesc valoarea de 250 lei, taxele de expediere (de 10,5 lei pentru livrarea prin Posta Romana si 19,5 lei pentru livrarea prin curierat rapid GLS) sunt suportate de catre cumparator. Pentru comenzile ce depasesc suma de 250 lei, livrarea se face gratuit (posta sau curierat). • Mod de plata - Ramburs.
Editura Adantis a aparut in lumea editoriala romaneasca din dorinta de a aduce iubitorilor de carte titluri noi si captivante care sa-i ajute sa-si descopere adevarata personalitate, cea de dincolo de barierele impuse de societatea actuala, si sa traiasca in armonie, intr-o lume mai buna.