Una dintre ideile calauzitoare care ne-au influentat pe parcursul scrierii acestei carti a fost gandul de a va prilejui o incursiune in acest domeniu fara seaman al plantelor medicinale. As indrazni sa sper ca invitatia lansata nu va fi inteleasa doar ca o chemare la un parcurs teoretic, imaginar, ci, mai mult decat atat, se va concretiza...
Integral reprezintă o călătorie care ne deschide ochii şi modifică paradigmele, cu ajutorul unei gândiri avansate despre alimentaţie, un tur de forţă ştiinţific cu implicaţii puternice pentru sănătatea noastră şi pentru lumea în care trăim. UN MĂR PE ZI ŢINE DOCTORUL DEPARTE... DAR DE CE? Ce se întâmplă când...
Învață să gătești sănătos! este o ediție reactualizată, mult îmbunătățită, a cărții Gospodina eficientă (2006) și reprezintă un abecedar pentru cine dorește să deprindă arta de a găti sănătos. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului și eforturile și resursele trebuie mobilizate în această direcție....
Nu istoria mâncărurilor, ci istoria în mâncare. Stând, imaginar, la masa celor care au făcut istoria, privind curioşi în farfuriile lor, descoperim ce gust şi ce savoare dezvăluie caracterul, temperamentul, umorul, dar şi momentele istorice, politice, schimbările radicale ale obiceiurilor şi te...
In mai bine de doua milioane de ani, omul si-a asigurat un meniu de supravietuitor, hranindu-se cu tot ce era necesar pentru un organism biologic sanatos. In 99,5 % din timpul parcurs de istoria omenirii , metabolismul nostru a fost adaptat la aceasta hrana optima, asigurand necesarul unei functionari sanatoase a organismului. Necesarul d...
Pana la varsta de 65 de ani digeram 50 de tone alimente. Cu ajutorul substantelor continute de acestea, corpul se reinnoieste apoape complet la fiecare sase luni. Dar elementele nutritive de baza, glucidele, proteinele, lipidele, pot fi utilizate de organism doar dupa ce au fost descompuse si incorporate ulterior in celule.
Apr...
De ce oare anumite feluri de mancare au ramas neschimbate in traditia cultural-gastronomica, legandu-si numele de acela al unui sfant, de celebrarea sa liturgica, de un loc inchinat lui?
Povestiri, retete, curiozitati, dar si o iconografie splendida, sunt marturii despre felul in care mancarea, la fel ca orice alta manifestare...
e ora mesei !
La masă cu Jamie nu seamănă cu nici o altă carte de bucate. Pe lângă cuptor, această carte este cel mai important lucru care trebuie să se afle în bucătăria dumneavoastră. De ce? Fiindcă ea nu vă prezintă doar 120 de reţete extraordina...
Această carte îţi va răspunde la multe întrebări pe care ţi le-ai pus de-a lungul timpului şi îţi va oferi soluţii pentru a slăbi rapid. Probabil că nu o dată te-ai simţit neputincioasă în faţa unui maldăr de haine care nu te mai încap, pe cale să le arun...
Carte de bucate ilustrată care oferă o mare diversitate de reţete originale şi încântă simţurile încă dinainte de a prepara savuroasele mâncăruri. Tradiţiile culinare ale întregii lumi de abia aşteaptă să fie descoperite atât de bucătari profesionişti, cât ş...
Fără să exagerăm, putem afirma că mărul este fructul care însoţeşte istoria omenirii, el apărând în numeroase legende şi opere de artă. În Europa mărul creşte aproape peste tot, fiind cultivat de secole, fructul său fiind un aliment cunoscut şi îndrăgit de toată lumea. Acest fruct există în mii de soiuri, este d...