Absolventă a Facultăţii de Litere, Istorie şi Filozofie, VALENTINA IORDAN este pasionată de gastronomie, privită ca act de cultură, de tradiţiile şi obiceiurile culinare din România şi, inevitabil, de bucătăriile cele mai reprezentative din lume. Pasiunea sa se traduce în zeci de apariţii editoriale, printre ele aflându-se volumele „Bucătăria tradiţională din România“ şi „Dulciuri de casă“, ambele apărute la House of Guides Publishing şi nominalizate ca fiind cele mai bune cărţi de reţete culinare din România la Gourmand World Cookbook Awards, Paris, sau în volumul „Bucătăria comunităţilor etnice din România“, situat pe un onorant loc 4 în clasamentul celor mai bune cărţi gastronomice din lume la acelaşi prestigios concurs, cunoscut sub numele de „Oscarul cărţilor gastronomi
Absolventă a Facultăţii de Litere, Istorie şi Filozofie, VALENTINA IORDAN este pasionată de gastronomie, privită ca act de cultură, de tradiţiile şi obiceiurile culinare din România şi, inevitabil, de bucătăriile cele mai reprezentative din lume. Pasiunea sa se traduce în zeci de apariţii editoriale, printre ele aflându-se volumele „Bucătăria tradiţională din România“ şi „Dulciuri de casă“, ambele apărute la House of Guides Publishing şi nominalizate ca fiind cele mai bune cărţi de reţete culinare din România la Gourmand World Cookbook Awards, Paris, sau în volumul „Bucătăria comunităţilor etnice din România“, situat pe un onorant loc 4 în clasamentul celor mai bune cărţi gastronomice din lume la acelaşi prestigios concurs, cunoscut sub numele de „Oscarul cărţilor gastronomice“.
„Ingredientele marii bucătării franceze pot fi identificate oriunde în lume. Stau mărturie marii bucătari francezi care au profesat de-a lungul timpului în diverse părţi ale lumii, la curţile regale sau ale aristocraţiei, ca şi în marile restaurante de pe mapamond, la fel, şcolile de specialitate din Franţa, unde s-au instruit numeroşi străini ce au dus în ţările lor de origine principiile şi metodele bucătăriei franceze. Dar, după ce tragem linie, bucătăria franceză a cucerit lumea prin reţetele sale excepţionale şi prin oamenii care au ştiut să le păstreze, să le prepare, să le aprecieze şi să le povestească. Îmi place să cred că renumele bucătăriei franceze reprezintă o dovadă a civilizaţiei noastre.“