Home >> Carti >> Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon

Cartea "Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon"

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon

x

Castigati peste 40.000 de euro pe an din cultivarea ciupercilor!


Ciupercile champignon (Agaricus) sunt cultivate inca din secolul XVII. Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci. In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.

Pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Acest lucru se intampla cu toate ca tot mai multe persoane sunt vegetariene si in Romania si produsele fara carne care sa ofere un aport proteic asemanator sunt insuficiente. In...

Traducator: x
ISBN: 978-973-722-420-0
Editura: RENTROP&STRATON
An apartie: 2009
Pagini: 280
Format: CD
Pret : N/A
Descriere

Castigati peste 40.000 de euro pe an din cultivarea ciupercilor!


Ciupercile champignon (Agaricus) sunt cultivate inca din secolul XVII. Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci. In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.

Pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Acest lucru se intampla cu toate ca tot mai multe persoane sunt vegetariene si in Romania si produsele fara carne care sa ofere un aport proteic asemanator sunt insuficiente. In plus, ciupercile intra in componenta multor preparate culinare cum ar fi: pizza, mezeluri, branzeturi, produse de patiserie. Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeos

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon  

Castigati peste 40.000 de euro pe an din cultivarea ciupercilor!


Ciupercile champignon (Agaricus) sunt cultivate inca din secolul XVII. Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci. In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.

Pe piata interna insa, oferta se situeaza mult sub cererea reala. Acest lucru se intampla cu toate ca tot mai multe persoane sunt vegetariene si in Romania si produsele fara carne care sa ofere un aport proteic asemanator sunt insuficiente. In plus, ciupercile intra in componenta multor preparate culinare cum ar fi: pizza, mezeluri, branzeturi, produse de patiserie. Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc).

Ce beneficii va poate aduce aceasta afacere?

Sa facem un calcul simplu. Ciupercile constituie cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat. Astfel, intr-un singur ciclu de cultura, de pe un metru patrat, se pot scoate 15-20 kg de ciuperci. Cum intr-un an se realizeaza usor 4-5 cicluri de cultura, rezulta o cantitate de 80-100 kg/mp/an. Pretul de vanzare a unui kilogram de ciuperci este de 7-8 noi ceea ce inseamna ca un spatiu de cultura de 100 mp (obtinut prin supraetajare) aduce incasari de peste 70.000 de lei noi/an. Daca insa spatiul este mai mare si bine exploatat, incasarile se vor dubla sau tripla.

Este o afacere excelenta pentru o familie

Cand am inceput afacerea nu am luat-o de la zero pentru ca aveam deja spatiul, am achizitionat doar cazanul de fiert, miceliu, ipsos si paie. Dar amenajarea o faci o singura data si, daca o intretii potrivit normelor de igiena, esti asigurat. Mai investesti doar pentru substratul pe care cultivi, pentru apa si curent.

Prima recolta nu am vandut-o. Am mancat-o noi si cunostintele. Am fost foarte incantati, stiti cum e cand te ocupi prima data de ceva si iti iese bine.
La a doua recolta am vandut in piata. Vanzarea a mers foarte bine, mai ales ca le-am ambalat frumos in pungi si le-am pus etichete cu data recoltarii. Am obtinut de la Institutul Sanitar un certificat care le garanteaza calitatea si pe care il asez intotdeauna la vedere"
ne-a declarat din experienta dansei de producator, doamna Elena Dogaru din Sacele.

Pentru demararea afacerii in conditii modeste sunt necesare urmatoarele:


un spatiu amenajat (care poate fi si o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsol);
sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului;
saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
materii prime de baza pentru realizarea compostului necesar culturii ciupercilor (paie de grau, secara, orez, ciucalai de porumb, rumegus, deseuri de hartie, gunoi de grajd (cal si porc) sau gunoi de pasare la care se adauga in functie de reteta folosita alte materii auxiliare cum ar fi creta furajera, var sau ipsos, diverse ingrasaminte. Atat gunoiul de grajd cat si deseurile celulozice si lemnoase se pot obtine aproape gratis de la fermele de animale, de la fabricile de mobilasau centrele de colectare hartie.
Cultivarea ciupercilor este o afacere banoasa

Nu uitati ca ciupercile sunt cautate pentru ca au: gust deosebit, continut de proteine apropiat de cel al carnii si calitati terapeutice sau imuno-stimulente. In plus, in perioadele de post de peste an cererea inregistreaza un salt remarcabil.

Lucrarea pe care editura noastra a realizat-o este un instrument complet care, asa cum arata titlul colectiei, ofera afacerea la cheie. Singurul lucru pe care il aveti de facut este sa cititi cu atentie si sa respectati indicatiile cuprinse in ea. Practic, in aceasta lucrare, cel care este interesat sa demareze o afacere cu ciuperci, gaseste toate raspunsurile la posibilele intrebari privind:


Tehnologia de cultivare (descrierea ciupercilor, unde pot fi cultivate, cum se face compostul, cum se cultiva, care sunt conditiile de climat, cum se recolteaza, sorteaza si ambaleaza)
Care sunt bolile si daunatorii - Masuri de prevenire si combatere
Miceliul de ciuperci – mod de preparare
Produsul intre sursa de profit si rigorile calitatii
Planul afacerii (planul financiar, planul de marketing, managementul afacerii) cu ajutorul caruia se poate obtine un credit sau se poate monitoriza afacerea
Posibilitati de valorificare a produselor, metode de pastrare si prelucrare

Important! Capitolele lucrarii sunt completate cu informatii privind adresele furnizorilor de miceliu, brichete si compost necesare pentru producerea ciupercilor. La toate acestea se adauga adresele altor producatori din tara, adresa institutiei care va poate asigura scolarizarea in acest domeniu si de unde puteti obtine un atestat de producator.

Lucrarea va ofera instrumentele demararii unei afaceri care poate creste "ca ciupercile dupa ploaie".

Pentru ca problemele tehnologiei acestei culturi sa fie cat mai bine intelese, lucrarea este insotita de inca un CD care prezinta intr-un film al afacerii care se desfasoara intr-o ciupercarie, de la pregatirea insamantarii cu miceliu si pana la recoltare.


Porniti acum afacerea visata evitand greselile inerente inceputului!
Comandati acum aceasta lucrare si primiti setul de instrumente «Primele 100 de zile ale unui intreprinzator de succes» in format PDF. Acesta contine informatii utile despre:

Constituirea si functionarea firmei; Sediul firmei; Initiere in contabilitate si fiscalitate;
Personalul firmei; Relatia cu banca; Marketingul afacerii; Asigurarea afacerii


- mai multe detalii -

Pentru moment cartea nu este disponibila. Va rugam reveniti pentru a-i verifica disponibilitatea iar pana atunci va recomandam cartile din tabul alaturat.

Nu uitati sa consultati si sectiunea de carti electronice (eBooks - de pe cele mai populare siteuri) de mai jos!

333 de idei & reguli & tehnici pentru A CUCERI PIATA

Pret de la: 22.89 RON
Autor: Lucian Negrea
ISBN: 973-98033-5-0
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 1997   Pagini: 112   Format: A5
Categorie: Stiintifice

37 Modele de Contracte indispensabile oricarui jurist CD

Pret de la: 43.6 RON
ISBN: 978-973-722-592-4
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2010   Format: CD

Abonament portal Fisa-Postului.ro

Pret de la: 620 RON
Autor: Ioana Manaila
ISBN: RS 4
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2010   Format: Portal

Abonament PortalMonografiiContabile.ro - abonament 12 luni

Pret de la: 890.32 RON
ISBN: N/A
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2010   Format: Portal

Achizitii & Logistica - abonament pe 12 luni

Pret de la: 235.44 RON
ISBN: 1842-19-11
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2006   Pagini: 8   Format: A4
Categorie: Stiintifice

Afaceri agricole cu plante CD

Pret de la: 87.2 RON
ISBN: 978-973-722-561-0
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2010   Pagini: 792   Format: CD

AFACERI CU VITEZA GANDULUI

Pret de la: 17.5 RON
Autor: Bill Gates
ISBN: Amaltea 13
Editura: AMALTEA

Afaceri la Cheie - Atelier pentru mic mobilier

Pret de la: 87.2 RON
ISBN: 973-8154-93-74
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2009   Pagini: 127   Format: cd
Categorie: Stiintifice , Stiintifice

Afaceri la Cheie - Crescatorie de gaini pentru oua si carne

Pret de la: 272.5 RON
ISBN: 973-98232-7-0
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2002   Pagini: 264   Format: A4
Categorie: Stiintifice

Afaceri la Cheie - Cresterea chinchillelor pentru blana

Pret de la: 87.2 RON
ISBN: 973-722-136-2
Editura: RENTROP&STRATON
An aparitie: 2009   Pagini: 198   Format: CD
Scrie recenzia sau spune-ne opiniile tale despre 'Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon'.
Cu ce ai ramas citind aceasta carte?

Carti electronice - eBooks
Cartea pe care o cauti
Partenerul saptamanii
Editura Adantis a aparut in lumea editoriala romaneasca din dorinta de a aduce iubitorilor de carte titluri noi si captivante care sa-i ajute sa-si descopere adevarata personalitate, cea de dincolo de barierele impuse de societatea actuala, si sa traiasca in armonie, intr-o lume mai buna.
Recomandari

VINUL POTRIVIT, MANCAREA POTRIVITA - un ghid care te invata cum sa le asociezi

Pret de la: 32.5 RON
ISBN: 9786065131286
Editura: HOUSE OF GUIDES
An aparitie: 2010   Pagini: 184   Format: 235 x 165 mm
Categorie: Alimentatie , Alimentatie

Lisez pour apprendre. Cartea de lectura

Pret de la: 12.5 RON
ISBN: 978-9975-61-5334
Editura: ARC
An aparitie: 2009   Pagini: 48   Format: 166x210 mm

Audit: o abordare integrata

Pret de la: 122 RON
ISBN: 9975-61-290-3
Editura: ARC
Pagini: 972   Format: 20x27,5 cm

40 de idei pentru amenajarea baii: bugete mici, efecte mari

Pret de la: 10 RON
Autor: Marie Claire
ISBN: House of Guides 56
Editura: HOUSE OF GUIDES
An aparitie: 2008   Pagini: 96   Format: 165x235 mm

Make Up by Marie Claire - Ghid de machiaj

Pret de la: 54.5 RON
ISBN: House of Guides 97
Editura: HOUSE OF GUIDES
Pagini: 192   Format: 210x255 mm

Ghid de bricolaj - decorarea casei, reparatii, intretinere

Pret de la: 61.5 RON
ISBN: House of Guides 58
Editura: HOUSE OF GUIDES
An aparitie: 2008   Pagini: 250   Format: 170 x 220 mm