100% legume este singurul compendiu de legume şi reţete de pe piaţa scris de oameni care se ocupă activ cu creşterea, recoltarea şi prepararea legumelor în mod natural.
Reţetele din cartea pe care o ai în faţă înseamnă mai mult decât suma ingredientelor din care sunt alcătuite. Sunt 180 de reţete scrise cu grija, cu a...
Iată în sfârşit cartea de bucate perfectă pentru oamenii ocupaţi! Toată lumea ştie că ritmul trepidant al vieţii din ziua de azi lasă foarte puţin timp liber; iar pe acesta unde să-l folosim mai întâi şi cui să-l dedicăm: familiei, prietenilor, hobbyului, relaxării sau gătitului? Exceptând situaţiile în care acesta...
69 de reţete celebre şi poveştile lor este cartea pasionatului de gastronomie. Nu există restaurant cu pretenţii în al cărui meniu să nu se regăsească măcar câteva din aceste reţete aflate de mult pe lista scurtă a patrimoniului gastronomic mondial.
Dacă îţi place să descoperi şi să experimentezi cele mai cunos...
O fi primavara un anotimp „zgarcit“ in legume si fructe tocmai culese din gradina, dar toata explozia naturii ne indeamna parca mai mult ca oricand sa adunam in farfurii cat mai multe „verzituri“ morcovi si cartofi noi, ridichi, mazare, verdeturi de toate felurile, pana si frunze de sfecla, abia le asteptam si vrem sa profitam de...
Toamna, in culorile ei calde galben-aramii, cu mirosul ei de frunze arse, cu piete intesate de legume si fructe viu colorate, iti lasa gura apa numai cand te gandesti cate bunatati poti pregati.
Tocmai pentru a va ajuta am „gatit” aceasta carte cu retete simple, pline de savoare si care pun in valoare perfect bogatia acestui anot...
Fiecare anotimp este ca un joc care ne supune pe toti unor provocari, pentru a trece la nivelul urmator. Daca suntem flexibili si suficient de inteligenti incat sa profitam de resursele pe care le ofera aceste anotimpuri, vom sti cum sa ne adaptam mai usor si cum sa facem fata la caldura excesiva a verii, la frigul extrem al iernii sau la...
Acest volum al seriei Anotimpuri Gastronomice aduce cititorilor 82 de reţete care imbina ingrediente specifice anotimpului rece. Desigur, autoarea nu s-a limitat la ce se gasea in piata iarna pe vremea bunicii, ci propune reţete care includ o multitudine de fructe si legume, existente gratie importurilor, dar si foarte necesare unei ali...
Cartea de faţă îşi doreşte a fi o călătorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumină gastronomia neaoşă românească, cu reţete străvechi, desprinse din caietele prăfuite ale bunicilor, pentru ca în final să încheie această incursiune cu delicioase reţete ale bucătăriei moderne, în care regăsim influen...
Aceasta carte face parte din colectia Gastronomica . Inca de la inceput, trebuie sa precizam ce intelegem prin salata/salate. In bucatarie, pe langa sensul strict botanic, termenul defineste un amestec simplu de legume sau poate cuprinde si carne, paste, fructe si peste, ce va fi servit cald sau rece (de cele mai multe ori), legat cu un s...
Ajungem sa renuntam la preparate pe care le consideram mai complicate in favoarea unora care se pot realiza intr-un timp cat mai scurt. Aceasta carte are grija sa te ajute sa te incadrezi in timp fara sa sacrifici savoarea preparatului, fie ca vorbim despre gustari, retete pentru ocazii speciale sau pentru buget redus.
O sa inveti sa...
Un ghid obisnuit, pentru oameni obisnuiti. Pentru cei care au acasa cateva feluri de bauturi, cateva tipuri de pahare, ceva ingrediente si un blender.
Aveti in acest ghid cele mai cunoscute retete de cocteiluri si povestile lor. Le puteti spune prietenilor, in timp ce-i serviti cu un cocteil celebru. Si e de ajuns sa le spuneti ca in...