Ghidul cocteilurilor este un produs highclass - cel mai bun instrument oferit unui consumator rafinat, elevat si nu in ultimul rand unui consumator in curs de emanicipare. Lucrarea contine 230 de retete de cocteiluri pe baza de alcool, vin si vermut, suc natural si apa minerala.
Sunt voci care susţin că primul cocteil, făcut din suc de lămâie şi piper, ar fi fost extrem de apreciat încă din secolul al II-lea î.Hr. Cu timpul a devenit o obişnuinţă ca momentele importante din viaţa noastră să fie asociate cu băuturi fine. Modernitatea nu se mai poa...
Un ghid obisnuit, pentru oameni obisnuiti. Pentru cei care au acasa cateva feluri de bauturi, cateva tipuri de pahare, ceva ingrediente si un blender.
Aveti in acest ghid cele mai cunoscute retete de cocteiluri si povestile lor. Le puteti spune prietenilor, in timp ce-i serviti cu un cocteil celebru. Si e de ajuns sa le spuneti ca in...
Deseori intuim că între ce mâncăm şi starea noastră de mai mult sau mai puţin bine există o strânsă relaţie cauză-efect, valabilă în ambele sensuri. Faptul că ne place o anumită mâncare, într-un anumit moment reprezintă, într-o foarte mare măsură, expresia u...
Gustul dulce este, în general, cel care ne atrage cel mai mult la un aliment. Cui nu i-a fost poftă, la un moment dat, fie de o prăjitură cu ciocolată, fie de o tartă cu fructe sau o brioşă? Dacă ţi-ai dorit vreodată să pregăteşti singură (sau singur - de ce nu?) un de...
Ghidul gastronomic al Romaniei incearca sa contureze personalitatea puternica a bucatariei romanesti ca bucatarie nationala, intr-un spatiu de interferenta a influentelor occidentale si orientale, dar si ca sinteza a caracteristicilor culinare ale fostelor provincii istorice. 2000 de retete reunite sub acelasi acoperis ofera in acest ghid...
Volumul IV al seriei "Ghidul Gastronomic al României" aduce în faţa cititorului (după ştiinţa noastră, pentru prima dată în acest tip de abordare), pe lângă reţetele specifice ale unor etnii ce trăiesc împreună cu românii, şi informaţii privind datele demografice, istoria &...
Volumul de Bucătărie modernă, ca parte a Ghidului Gastronomic al României, prezintă o bucătărie savuroasă, de multe ori cu aromă istorică, reunind reţete din toate categoriile (Antreuri şi gustări, Borşuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate şi garnituri, Sosuri),...
Acest veritabil ghid gastronomic face o incursiune in istoria Romaniei, chiar pana la hrana geto-dacilor si influentele asupra ei.
Apoi, prezinta retete de tot felul, grupate pe regiuni: retete din Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia, precum si bucate de post, intr-un ca[itol separat.
Volumul IV al seriei „Ghidul Gastronomic al României” aduce în atentia cititorului - dupa stiinta noastra, pentru prima data în acest tip de abordare - pe lânga retetele specifice ale unor etnii care traiesc împreuna cu românii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Deloc întâ...
Există puţini oameni care să nu fi avut poftă - măcar o dată - de ceva dulce. Şi ce poate satisface mai bine această dorinţă decât o prăjitură preparată în casă? Când mama ori bunica nu sunt prin preajmă, nu avem încotro şi trebuie să...