Absolventă a Facultăţii de Litere, Istorie şi Filozofie, VALENTINA IORDAN este pasionată de gastronomie, privită ca act de cultură, de tradiţiile şi obiceiurile culinare din România şi, inevitabil, de bucătăriile cele mai reprezentative din lume. Pasiunea sa se traduce în zeci de apariţii editoriale, printre ele aflându-se...
Există o gastronomie a amorului ! Compusă, fireşte, din alimente care "înflăcărează" simţurile, dar şi din rafinament, un vîrf de cuţit de exotism la îndemînă şi citate culturale. E o altfel de bucătărie decît cea familială sau tradiţională - cînd pre...
Bucătăria italiană este o bucătărie de mare diversitate. Ea a înglobat, în devenirea ei, influenţe greceşti şi arabe (în Sicilia), germane, franceze şi austriece în nord (zona Milano), apoi spaniole în sud şi centru. Nu trebuie să uităm că, istoric, bucătăria italiană este moştenitoarea celebrei bucătării romane. I...
Cartea de faţă îşi doreÅŸte a fi o călătorie prin toate zonele României, pentru a scoate la lumină gastronomia neaoşă românească, cu reÅ£ete străvechi, desprinse din caietele prăfuite ale bunicilor, pentru ca în final să încheie această incursiune cu delicioase reÅ£ete ale bucătăriei moderne, în care regăsim influenÅ...
Aceasta carte iti propune o adevarata calatorie, plina de gust si de culoare, prin bucatariile a 24 de tari. Astfel, vei descoperi 60 de retete de feluri principale, frumos ilustrate, care te vor seduce si te vor ademeni in aventura unui adevarat voiaj.
Italia, cu cele mai numeroase retete, este reprezentata de nelipsitele spag...
De ce o carte de bucate de la Herghelia? Credem ca merita sa scrii o carte cand ai in spate ani grei de experienta in domeniul pe care urmeaza sa-l abordezi in ea, atunci cand ai de spus ceva ce nu a fost artificial plasmuit intr-un birou, scriind carti doar din alte carti, ci este rodul multor ani de practica si pionierat dificil. Crede...
Descopera secretele bucatariei franceze! Gasesti retete rapide si usor de preparat, din care vei afla cum sa faci omlete si clatite frantuzesti, dar si delicioase deserturi, precum spuma de ciocolata si tarta cu cirese.
Cartea prezinta pentru micii bucatari 15 retete care fac sa iti lase gura apa, desi sunt usor de preparat. Fi...
Descopera secretele bucatariei italiene! De la simple retete de paste cu sos de rosii, la risotto, chiftelute si delicioase deserturi, precum Tiramisu si inghetata cu sos de ciocolata.
Cartea prezinta 15 retete care fac sa iti lase gura apa, desi sunt usor de preparat. Fiecare reteta este clar explicata, ilustrata pas cu pas, i...
Lucrarea cuprinde , în cea mai mare parte, reţete culinare experimentate de autoare, pornind de la cele mai simple şi ieftine, şi cuprinzând o gamă diversă, la îndemâna unui cerc mai larg de cititoare.
Datorită varietăţii sale şi a felului în care sunt tratate reţetele, lucrarea...
Dacă deschidem uşile bucătăriilor din castelele italiene şi alăturăm savoarea şi aromele meselor nobililor, ne ies în cale poveşti şi anecdote din viaţa aristocraţiei: macaroanele care-i plăceau Alteţei Sale Regale Principele de Piemonte, fantoma bucătarului Giuse...
Aceasta carte face parte din colectia Gastronomica . Inca de la inceput, trebuie sa precizam ce intelegem prin salata/salate. In bucatarie, pe langa sensul strict botanic, termenul defineste un amestec simplu de legume sau poate cuprinde si carne, paste, fructe si peste, ce va fi servit cald sau rece (de cele mai multe ori), legat cu un s...