Somelierul este considerat, în zilele noastre, un personaj emblematic în lumea enologică, căruia îi este încredinţată sarcina, nu tocmai simplă, de a recomanda asocierea celui mai potrivit vin pentru diferite mâncăruri.
Degustarea vinului nu este doar o artă, ci şi o adevărată ştiinţă. Tocmai de aceea, Giuseppe Sicheri, maestru degustător şi apreciat somelier, îi călăuzeşte pe iubitorii vinului cu ajutorul acestui curs teoretic şi practic, concentrat în 10 lecţii.
Cum poţi deveni somelier? este un manual cu ajutorul căruia oricine va putea recunoaşte imediat caracterul unui vin, va asocia perfect vinul cu mâncarea, va şti şi să cumpere
Somelierul este considerat, în zilele noastre, un personaj emblematic în lumea enologică, căruia îi este încredinţată sarcina, nu tocmai simplă, de a recomanda asocierea celui mai potrivit vin pentru diferite mâncăruri.
Degustarea vinului nu este doar o artă, ci şi o adevărată ştiinţă. Tocmai de aceea, Giuseppe Sicheri, maestru degustător şi apreciat somelier, îi călăuzeşte pe iubitorii vinului cu ajutorul acestui curs teoretic şi practic, concentrat în 10 lecţii.
Cum poţi deveni somelier? este un manual cu ajutorul căruia oricine va putea recunoaşte imediat caracterul unui vin, va asocia perfect vinul cu mâncarea, va şti şi să cumpere sticla potrivită, se va orienta uşor în lumea enologiei şi va descoperi toate secretele vinificaţiei şi ale viticulturii.
Din cuprins:
Capitolul 1 - Cine este somelierul?;
Capitolul 2 - Vita de vie;
Capitolul 3 - Cum se face vinul;
Capitolul 4 - Degustarea;
Capitolul 5 - Vinurile lumii;
Capitolul 6 - Ghid de achizitie;
Capitolul 7 - Alimentatia;
Capitolul 8 - Alimentele vazute de aproape;
Capitolul 9 - Asocierea mancarurilor cu vinul;
Capitolul 10 - Bauturile distilate.