Beef Wellington era unul dintre preparatele favorite ale lui Richard Nixon, dar si preferatul ducelui de Wellington, cel care l-a invins pe Napoleon la Waterloo, in 1815.
Carpaccio a fost inventat la faimosul Harry'Bar din Venetia, atunci cand o contesa, clienta fidela, a spus ca medicul ei i-a recomandat sa manance doar c...
Fiecare anotimp este ca un joc care ne supune pe toţi unor provocări, pentru a trece la nivelul următor. Dacă suntem flexibili şi suficient de inteligenţi încât să profităm de resursele pe care le oferă aceste anotimpuri, vom şti cum să ne adaptăm mai uşor şi cum să facem faţă la căldura excesivă a verii, la frigul ex...
Aceasta carte iti propune o adevarata calatorie, plina de gust si de culoare, prin bucatariile a 24 de tari. Astfel, vei descoperi 60 de retete de feluri principale, frumos ilustrate, care te vor seduce si te vor ademeni in aventura unui adevarat voiaj.
Italia, cu cele mai numeroase retete, este reprezentata de nelipsitele spag...
Dacă deschidem uşile bucătăriilor din castelele italiene şi alăturăm savoarea şi aromele meselor nobililor, ne ies în cale poveşti şi anecdote din viaţa aristocraţiei: macaroanele care-i plăceau Alteţei Sale Regale Principele de Piemonte, fantoma bucătarului Giuse...
Somelierul este considerat, în zilele noastre, un personaj emblematic în lumea enologică, căruia îi este încredinţată sarcina, nu tocmai simplă, de a recomanda asocierea celui mai potrivit vin pentru diferite mâncăruri.
Degustarea vinului nu este doar o artă, ci şi o adevărat...
După o descriere sumară a principalelor tipuri de vinuri şi a regiunilor viticole din Franţa, Italia, precum şi a unora din alte părţi ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei băuturi (culoare, buchet, conţinut de zahăr, concentraţie alcoolică), consi...
La ora actuala pe plan mondial exista aproape 2.000 de sortimente de branza. Este aproape imposibil pentru un consumator obisnuit sa le cunoasca pe toate sau sa aleaga dintre ele pe cea care s-ar potrivi cel mai bine gusturilor sale. Aici intervine Ghidul branzeturilor care face o selectie a celor mai renumite branzeturi din lume, adaugan...
Ghidul cocteilurilor este un produs highclass - cel mai bun instrument oferit unui consumator rafinat, elevat si nu in ultimul rand unui consumator in curs de emanicipare. Lucrarea contine 230 de retete de cocteiluri pe baza de alcool, vin si vermut, suc natural si apa minerala.
Sunt voci care susţin că primul cocteil, făcut din suc de lămâie şi piper, ar fi fost extrem de apreciat încă din secolul al II-lea î.Hr. Cu timpul a devenit o obişnuinţă ca momentele importante din viaţa noastră să fie asociate cu băuturi fine. Modernitatea nu se mai poa...
Deseori intuim că între ce mâncăm şi starea noastră de mai mult sau mai puţin bine există o strânsă relaţie cauză-efect, valabilă în ambele sensuri. Faptul că ne place o anumită mâncare, într-un anumit moment reprezintă, într-o foarte mare măsură, expresia u...
Gustul dulce este, în general, cel care ne atrage cel mai mult la un aliment. Cui nu i-a fost poftă, la un moment dat, fie de o prăjitură cu ciocolată, fie de o tartă cu fructe sau o brioşă? Dacă ţi-ai dorit vreodată să pregăteşti singură (sau singur - de ce nu?) un de...